COLLEGEDAG OVER DE OUDE GRIEKEN | Wil je meer weten over de

COLLEGEDAG OVER DE OUDE GRIEKEN | Wil je meer weten over de Griekse oudheid? Kom dan op maandag 12 februari naar de collegedag 'Ontdek de oude Grieken'. Vier bevlogen deskundigen, waaronder Fik Meijer en Ruurd Halbertsma, vertellen over de fascinerende wereld van filosofen, theaters en bijzondere goden. Samen met Historisch Nieuwsblad organiseren we deze dag in het Rijksmuseum van Oudheden. Deelname kost € 89 (€ 69 voor abonnees Historisch Nieuwsblad). Meer informatie en inschrijven vind je op deze pagina: [ Goo.gl Link ]
COLLEGEDAG OVER DE OUDE GRIEKEN | Wil je meer weten over de
87 likes - 1 comments

HighResolutionMusic.com - Download Hi-Res Songs

1Ariana Grande

​Thank U, Nextflac

Ariana Grande.2018.Writer: Crazy Mike;Scootie;Victoria Monét;Tayla Parx;TBHits;Ariana Grande.
2Alan Walker

Different Worldflac

Alan Walker.2018.Writer: Alan Walker;Fredrik Borch Olsen;James Njie;Marcus Arnbekk;Gunnar Greve Pettersen;K-391;Corsak;Shy Martin;Magnus Bertelsen.
3Mesto

Wait Another Dayflac

Mesto.2018.
4Anne-Marie

Rewrite The Starsflac

Anne-Marie.2018.Writer: Benj Pasek;Justin Paul.
5Conor Maynard

How You Love Meflac

Conor Maynard.2018.Writer: Yoshi Breen;Thom Bridges;Hardwell;Rik Annema;Conor Maynard;Cimo Fränkel;Snoop Dogg.
6Clean Bandit

Babyflac

Clean Bandit.2018.Writer: Jack Patterson;Kamille;Jason Evigan;Matthew Knott;Marina;Luis Fonsi.
7Rita Ora

Let You Love Meflac

Rita Ora.2018.Writer: Rita Ora;Easyfun;Fred Gibson;Noonie Bao;LotusIV;Ilsey Juber.
8Fitz And The Tantrums

HandClapflac

Fitz And The Tantrums.2017.Writer: Fitz And The Tantrums;Eric Frederic;Sam Hollander.
9(G)I-DLE

POP/STARSflac

(G)I-DLE.2018.Writer: Riot Music Team;Harloe.
10Mark Ronson

Nothing Breaks Like A Heartflac

Mark Ronson.2018.Writer: Thomas Brenneck;Maxime Picard;Ilsey Juber;Conor Szymanski;Clement Picard;Mark Ronson;Miley Cyrus.
11ZAYN

Good Yearsflac

ZAYN.2018.Writer: Anthony Hannides;Michael George Hannides;Khaled Rohaim;ZAYN;Herbie Crichlow.
12The Chainsmokers

Beach Houseflac

The Chainsmokers.2018.Writer: Andrew Taggart.
13Cmc

As Long As I'm With Youflac

Cmc.2018.
14Big Boi

Out At Nightflac

Big Boi.2018.Writer: Jack Patterson;John Ryan;Julian Bunetta;Big Boi.
15Imagine Dragons

Bad Liarflac

Imagine Dragons.2018.Writer: Jorgen Odegard;Daniel Platzman;Ben McKee;Wayne Sermon;Aja Volkman;Dan Reynolds.
16Ava Max

Sweet But Psychoflac

Ava Max.2018.Writer: Ava Max;TIX;Cirkut;Madison Love;Cook Classics.
17Clean Bandit

Mamaflac

Clean Bandit.2018.Writer: Jason Evigan;Jack Patterson;Grace Chatto;Ellie Goulding;Caroline Ailin.
18Cat Dealers

My Wayflac

Cat Dealers.2018.
19Bhad Bhabie

Playboy Styleflac

Bhad Bhabie.2018.Writer: Jack Patterson;Grace Chatto;Bhad Bhabie;George Astasio;Jason Pebworth;Jon Shave;Ryan Alan;Alex Oriet;David Phelan.
20Martin Garrix

Dreamer (Nicky Romero Remix)flac

Martin Garrix.2018.Writer: Yury Parkhomenko;Aleksandr Parkhomenko;Ilsey Juber;Brian Lee;Mike Yung;Martin Garrix.

1 Top Comments

View comments on facebook
Jessica van Tongeren

More feeds from Rijksmuseum van Oudheden

EGYPTISCHE GOD THOT | In onze tentoonstelling 'Goden van Egypte' zie je o.a. dit bijzondere votiefbeeldje van de god Thot; god van de wijsheid en de schrijfkunst. Thot wordt vaak afgebeeld met de kop van een ibis, maar zijn andere heilige dier is de ‘wijze’ mantelbaviaan. Dit beeld van Thot als mantelbaviaan mogen we speciaal voor deze tentoonstelling lenen van Musée du Louvre. Op zijn kop... View more »
EGYPTISCHE GOD THOT | In onze tentoonstelling 'Goden van Egypte' zie je
Ingrid van der Zande
Lucia Mathilde Piek
Luc Amkreutz, conservator collectie Nederland prehistorie, vertelt in dit filmpje van Erfgoedhuis Zuid-Holland over prehistorische vondsten in natuurgebied De Zandmotor. Op deze enorme zandvlakte tussen Ter Heijde en Kijkduin zijn er bijzondere objecten en botresten te vinden. Hoe en waarom? Bekijk het hier! [ Youtu.be Link ]
Luc Amkreutz conservator collectie Nederland prehistorie vertelt in dit filmpje

Vondsten uit een 'verdronken landschap'

FACEBOOK.COM
Carin ter Horst
Roxanne de Vries
REIZENDE TENTOONSTELLING JAPAN | Deze week tekenden directeur Wim Weijland van het Rijksmuseum van Oudheden en de heer Oshima, president van de Chunichi Shimbun het contract voor de reizende RMO-tentoonstelling ‘Egypt. Land of Discoveries’ in Japan. Die zal daar vanaf 2020 in acht steden te zien zijn. ‘Egypt. Land of Discoveries’ vertelt het verhaal van drie eeuwen ontdekkingen in Egypte en... View more »
REIZENDE TENTOONSTELLING JAPAN | Deze week tekenden directeur Wim Weijland van het
Helene Despinois
Al lang voordat de bisschop van Myra werd geboren, maakten mensen al speelgoed voor kinderen. Dieren op wielen behoren tot het oudst bekende speelgoed. Ze kwamen al voor in de Indus-vallei rond ca. 3000 v.Chr., maar ook in het Perzische Rijk, het oude Egypte en de Griekse en Romeinse wereld. Hanen zoals deze zijn zeldzaam en komen alleen voor in de omgeving van Efese (Turkije) in de 4e en 3e... View more »
Al lang voordat de bisschop van Myra werd geboren maakten mensen al
Ben Willemsen
Igor Wesdorp
LEZING OVER GODEN | Volgende week dinsdag geeft hoogleraar egyptologie Olaf Kaper (Universiteit Leiden) een lezing over de godenwereld van het oude Egypte. Grote goden, zoals Amon en Osiris, werden in de grote tempels van het land vereerd. Kleine goden, zoals Bes (hier afgebeeld) en Taweret, hadden geen eigen tempels. In deze lezing legt Olaf Kaper uit hoe de kleine goden als een aparte groep... View more »
LEZING OVER GODEN | Volgende week dinsdag geeft hoogleraar egyptologie Olaf Kaper

De kleine goden van Egypte (RoMeO lezing)

EVENT - facebook.com
Anouk Beishuizen
Sun Siem
LAATSTE MAAND | Bij zo'n vijftig voorwerpen in het museum kom je in 2018 de 'rode draad' tegen: borden waarop je een mooi verhaal of een fraaie anekdote over het object in kwestie kunt lezen. De route heeft geen vaste volgorde die je moet volgen. Ga op zoek, laat je verrassen en kom o.a. deze bijzondere objecten tegen. Dit is de laatste maand dat de jubileumroute te zien is, dus kom snel... View more »
LAATSTE MAAND | Bij zo'n vijftig voorwerpen in het museum kom je
Anne Kempe
Jan Felix
WIN VRIJKAARTEN | Op 7 en 8 december geeft Studentenmuziekgezelschap SMG 'Sempre Crescendo' twee feestelijke concerten ter ere van zijn 187e Dies. Het koor en orkest zullen een prachtig concert neerzetten in het thema ‘200 jaar klassiek in oudheid en muziek’, met stukken als Nänie van Brahms en Midzomernachtsdroom van Mendelssohn. De concerten worden opgeluisterd met een lezing door classicus... View more »
WIN VRIJKAARTEN | Op 7 en 8 december geeft Studentenmuziekgezelschap SMG 'Sempre

Burgerijconcert Sempre Crescendo

EVENT - facebook.com
STAGEPLAATS COMMUNICATIE | We zijn op zoek naar een stagiair(e) voor onze afdeling PR, marketing en communicatie. De stageplaats is (bij voorkeur) voor een derdejaars hbo- of wo-student die vanaf 1 januari of 1 februari een aantal maanden meedraait op de afdeling. Een leuke, veelzijdige en leerzame stage! Iets voor jou? Kijk op onze website voor meer informatie: rmo.nl/vacatures
STAGEPLAATS COMMUNICATIE | We zijn op zoek naar een stagiair e voor

Photos from Rijksmuseum van Oudheden's post

Timo Clemens
HORUSZONEN | De Egyptische hemelgod Horus heeft vier zonen. Zij bewaken op de vier hoeken van de aarde de steunen van het hemelgewelf en beschermen zo de kosmos tegen ineenstorting. De Horuszonen beschermen ook een mummie tegen verval. Daarom staan ze vaak afgebeeld op mummiekisten en andere objecten die in een graf stonden. Deze houten figuren mogen we speciaal voor onze tentoonstelling... View more »
HORUSZONEN | De Egyptische hemelgod Horus heeft vier zonen Zij bewaken op
Jan Verberne
Ingeborg Wouters-Harte
LEZING OVER WINCKELMANN | Volgende week dinsdag 4 december wordt in het Rijksmuseum van Oudheden de jaarlijkse Byvanck-lezing gehouden. Eric M. Moormann (Radboud Universiteit, Nijmegen) vertelt over de impact van Johann J. Winckelmann op Europa. Winckelmann wordt over het algemeen gezien als de grondlegger van de moderne archeologie dankzij zijn baanbrekende werken over de geschiedenis van de... View more »
LEZING OVER WINCKELMANN | Volgende week dinsdag 4 december wordt in het
Camilla Van Der Burgt
Ditte Bouma
EGYPTISCHE GODEN | Ben je benieuwd wie er allemaal te zien zijn op deze papyrus, en wat je nog meer kunt bewonderen in onze tentoonstelling 'Goden van Egypte'? Op diverse maandagen wordt er een gratis instaplezing bij de tentoonstelling gehouden. Vanmiddag (14.00 uur) neemt Maarten Raven, conservator collectie Egypte, je mee naar de mysterieuze wereld van het Egyptische godenrijk. Op maandag... View more »
EGYPTISCHE GODEN | Ben je benieuwd wie er allemaal te zien zijn
Maaike Beemsterboer
Sonja Kragting-de Vries
WIN TENTOONSTELLINGSBOEK | Bij de tentoonstelling 'Goden van Egypte' hebben we een boek gemaakt: 'Goden van Egypte - op zoek naar de wetten van de kosmos'. In het rijk geïllustreerde tentoonstellingsboek vind je bijdragen van diverse egyptologen, internationale en nationale specialisten op het gebied waarover hun bijdrage gaat. Onder onze Facebookvolgers verloten we een exemplaar van dit boek.... View more »
WIN TENTOONSTELLINGSBOEK | Bij de tentoonstelling 'Goden van Egypte' hebben we een
Serge Agterhuis
FAMILIERONDLEIDING | Van plan dit weekend het museum te bezoeken? Er zijn nog tickets beschikbaar voor de familierondleiding bij 'Goden van Egypte'. Met het hele gezin kom je langs beelden van Egyptische goden en godinnen, papyri met geheimzinnige spreuken en mummiekisten met hiërogliefen. Ontdek samen de mysterieuze godenwereld van het oude Egypte. De rondleiding kun je gratis boeken bij een... View more »
FAMILIERONDLEIDING | Van plan dit weekend het museum te bezoeken Er zijn

Familierondleiding 'Goden van Egypte'

EVENT - facebook.com
Sharita Dihalu
ANOEBIS | In onze tentoonstelling 'Goden van Egypte' is dit grafbeeld van de god Anoebis te zien. Egyptische goden en godinnen werden in verschillende gedaanten afgebeeld. Bijvoorbeeld als dier, als mens of als menselijke gestalte met de kop van een dier. Anoebis, god van de mummificatie, kreeg de gedaante van een jakhals. Houten figuren van Anoebis zoals deze werden aan het voeteneind op het... View more »
ANOEBIS | In onze tentoonstelling 'Goden van Egypte' is dit grafbeeld van
Danielle Hartog
Sophie Schotten
STAGEPLAATS EGYPTE | De conservatoren van onze Egyptische collectie zoeken voor het voorjaar van 2019 een stagiair(e) die meewerkt aan alle voorkomende werkzaamheden op de afdeling. Ze zoeken een creatieve derdejaars BA, MA/RMA of PhD student met een opleiding in de richting Egyptologie, Archeologie, (kunst)geschiedenis, of museologie. Meer weten? Kijk op onze website: rmo.nl/vacatures. Je kan... View more »
STAGEPLAATS EGYPTE | De conservatoren van onze Egyptische collectie zoeken voor het
Lars Nieuwenburg
Rizette Akersloot
TERUGBLIK | Deze foto is gemaakt in 2001, toen het onderzoeksteam van het Rijksmuseum van Oudheden en de Universiteit Leiden / Leiden University in Sakkara het graf van opperpriester Meryneith en zijn vrouw Inyoeia opgroeven. De opgraving stond onder leiding van Maarten Raven (vooraan) en René van Walsem, die hier naast het spectaculaire dubbelbeeld van het echtpaar poseren. Vandaag vindt het... View more »
TERUGBLIK | Deze foto is gemaakt in 2001 toen het onderzoeksteam van
Marja Hulsker
Lynsey Vos van Meer
LAATSTE NIEUWS UIT JORDANIË | Vandaag ontvingen we van ons onderzoeksteam in Tell Damiyah (Jordanië) het laatste opgravingsnieuws. Het is alweer de vijfde en laatste week van de opgravingscampagne van 2018. Afgelopen week werden er een aantal mooie vondsten gedaan, waaronder de resten van een gigantische beschilderde pot en een beschilderd paardenbeeldje. Hoewel de opgravingscampagne voor dit... View more »
LAATSTE NIEUWS UIT JORDANIË | Vandaag ontvingen we van ons onderzoeksteam in

Photos from Rijksmuseum van Oudheden's post

MIDDELEEUWSE BLING-BLING | De mode in de Middeleeuwen was uitbundiger dan mensen meestal denken. Mensen van alle rangen en standen droegen rijkelijk gedecoreerde riemen en tassen van leer. Die waren vaak versierd met een soort bling-bling, gemaakt van metaal. Het Rijksmuseum van Oudheden bezit de grootste collectie laatmiddeleeuws ‘riembeslag’ van Europa: meer dan 1500 verschillende... View more »
MIDDELEEUWSE BLING BLING | De mode in de Middeleeuwen was uitbundiger dan
Kom zaterdag 24 november a.s. naar de Midden-Oosten Cultuurmarkt in onze Tempelzaal. Je kunt een mix aan activiteiten en optredens bezoeken, Midden-Oosterse lekkernijen proeven en shoppen bij de diverse kraampjes met exclusieve producten uit het Midden-Oosten. De eerste twee edities van deze markt georganiseerd door het LUCIS, waren met meer dan duizend bezoekers een groot succes. Hopelijk tot... View more »
Kom zaterdag 24 november a s naar de Midden Oosten Cultuurmarkt in

Middle Eastern Culture Market

EVENT - facebook.com
Tahir Yilmaz
Theolieke Smit
VROUWENGRAF | Dit is de inhoud van een vrouwengraf uit de late ijzertijd uit het zuiden van Zwitserland bij Giubiasco. Je ziet een schaal, drinkbeker en mooie sieraden. Zo zijn er armbanden met barnstenen hangers en mantelspelden (fibula’s) met een gestileerd kopje en inlegwerk van koraal. Het barnsteen is waarschijnlijk afkomstig uit het Baltische gebied, het koraal uit de Middellandse zee.... View more »
VROUWENGRAF | Dit is de inhoud van een vrouwengraf uit de late
Anita Boonstra
Nicolien Spaaks-ter Horst