TEKENFEEST | Op zaterdag 24 juni organiseren we samen met Kidsproof een

TEKENFEEST | Op zaterdag 24 juni organiseren we samen met Kidsproof een feestje voor kinderen t/m 12 jaar. De hele dag zijn er tekentafels om te leren hoe je een Grieks beeld kunt tekenen. Een verhalenverteller neemt je mee naar de wereld van de Griekse mythes. Verder is restaurator Renske Dooijes live aan het werk om Griekse beelden op te knappen en de MuseumJeugdUniversiteit organiseert het college 'Waarom zijn Griekse beelden altijd naakt?' Aanmelden kan via onze website: rmo.nl/tekenfeest
TEKENFEEST | Op zaterdag 24 juni organiseren we samen met Kidsproof een

Timeline Photos

91 likes - 3 comments

3 Top Comments

View comments on facebook
Doreth De Boom
Yvon Schemkes
Zezo Drwish

More feeds from Rijksmuseum van Oudheden

MONSTERS EN OORLOGEN | De talloze zalen in de paleizen van Nineveh waren versierd met stenen reliëfs. Daarop stonden verhalen over monsters en oorlogen afgebeeld. Specialist dr. David Kertai houdt hierover een lezing in ons museum op dinsdag 23 januari a.s. Het begint om 20.00 uur en de entree bedraagt € 5 (vooraf aanmelden en betalen via rmo.nl/lezingpaleizen).
MONSTERS EN OORLOGEN | De talloze zalen in de paleizen van Nineveh
Roel Kieft
Greetings . I present to you my page dedicated to NARBO MARTIVS ( Roman Narbonne , south of the France ) , NARBONENSIS capital's , second Roman port in Occident after OSTIA and city among the top 20 according with the very famous Roman author AVSONIVS ( Ausone ) in ORDO VRBIVM NOBILIVM ( order of great noble cities ) : Narbo Martivs , première fille de Rome .
VIRTUAL REALITY | Zelf rondlopen in de oudheid? Dat kan! Kom a.s. zondag tussen 14.00 en 17.00 uur naar het museum en zet de 3D-bril van de Amerikaanse wetenschapper Donald Sanders op. Je dwaalt vervolgens door een indrukwekkende paleiszaal uit het Nieuw-Assyrische rijk, rond het jaar 800 v.Chr. Sanders zelf is aanwezig om uitleg te geven over zijn virtual reality-project. rmo.nl/vr
VIRTUAL REALITY | Zelf rondlopen in de oudheid Dat kan Kom a
Yuri Herter
Annemieke Kelder
BRONZEN AANWINST | De komende maanden zetten we in het museum een recente aanwinst in het zonnetje: een bronzen schaal uit de vroege Middeleeuwen, in 2016 gevonden op een akker bij Ewijk (Gelderland). In de actualiteitenvitrine, links naast de Egyptische tempel, kun je deze bijzondere aankoop voor onze Archeologie van Nederland-collectie tot eind maart bekijken. rmo.nl/schaalewijk
BRONZEN AANWINST | De komende maanden zetten we in het museum een

Photos from Rijksmuseum van Oudheden's post

Fred Stelwagen
Lindsay Nakken
DE RODE DRAAD | Bij zo'n vijftig voorwerpen in het museum kom je in 2018 de 'rode draad' tegen: borden waarop je een mooi verhaal of een fraaie anekdote over het object in kwestie kunt lezen. Op de vaste tentoonstelling Egypte bijvoorbeeld, loopt de rode draad langs deze gouden sieraden. Ze waren van een generaal die de Egyptische versie van het paard van Troje zou hebben uitgevoerd. Het hele... View more »
DE RODE DRAAD | Bij zo'n vijftig voorwerpen in het museum kom
Irene Hardorff
HOOLIGANS | Studenten van de Nederlandse Filmacademie (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) hebben een serie commercials voor het Rijksmuseum van Oudheden gemaakt. Dat doen ze ter gelegenheid van ons jubileum: in 2018 bestaan we tweehonderd jaar! In januari en februari publiceren we elke week een spot. In deze commercial rent een legertje hooligans op ons af. Meer info: rmo.nl/commercials
HOOLIGANS | Studenten van de Nederlandse Filmacademie Amsterdamse Hogeschool voo

Hooligans

FACEBOOK.COM
Hettie Stavorinus
Sanderien de Jong
SPIJKERSCHRIFT VOOR DUMMIES | Het mysterieuze spijkerschrift boeit geleerden al eeuwenlang. Eén van hen is assyrioloog Rients de Boer van de Vrije Universiteit. Op zondag 4 februari a.s. komt hij naar ons museum om je er alles over te vertellen. Maar je gaat vooral ook zelf aan de slag om een van de spijkerschriftteksten uit de tentoonstelling Nineveh te ontcijferen. Leuk? Meld je dan aan via... View more »
SPIJKERSCHRIFT VOOR DUMMIES | Het mysterieuze spijkerschrift boeit geleerden al

Photos from Rijksmuseum van Oudheden's post

Mathilde Huisman-van Dijk
Roy van Veen
COLLEGEDAG OVER DE OUDE GRIEKEN | Wil je meer weten over de Griekse oudheid? Kom dan op maandag 12 februari naar de collegedag 'Ontdek de oude Grieken'. Vier bevlogen deskundigen, waaronder Fik Meijer en Ruurd Halbertsma, vertellen over de fascinerende wereld van filosofen, theaters en bijzondere goden. Samen met Historisch Nieuwsblad organiseren we deze dag in het Rijksmuseum van Oudheden.... View more »
COLLEGEDAG OVER DE OUDE GRIEKEN | Wil je meer weten over de
Jessica van Tongeren
David Mulder
DE RODE DRAAD | Bij zo'n vijftig voorwerpen in het museum kom je in 2018 de 'rode draad' tegen: een soort mijlpalen waarop je een mooi verhaal of een fraaie anekdote over het object in kwestie kunt lezen. Deze nieuwe museumroute loopt door alle vaste tentoonstellingen van het museum: van Egypte tot Archeologie van Nederland.
----------------------
Op de Klassieke wereld-tentoonstelling kom je... View more »
DE RODE DRAAD | Bij zo'n vijftig voorwerpen in het museum kom
Monique Blaauboer
Paul Van Gorp
HELM | Studenten van de Nederlandse Filmacademie (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) maakten een serie commercials voor Rijksmuseum van Oudheden. Dat deden ze ter gelegenheid van het jubileumjaar 2018: dit jaar bestaan we tweehonderd jaar! In januari en februari publiceren we elke week een spot. In deze commercial speelt een alledaags voorwerp de hoofdrol: de helm. Meer info:... View more »
HELM | Studenten van de Nederlandse Filmacademie Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

Helm

FACEBOOK.COM
Roy Zuidhoek
Anika Hellemons
JONAS EN DE (WAL)VIS | Behalve mooie en bijzondere beelden en reliëfs kun je in onze tentoonstelling ‘Nineveh’ ook zeldzame oude boeken, prenten en gravures over Nineveh bewonderen. Bijvoorbeeld deze islamitische prent van Jonas en aartsengel Gabriel uit de zestiende eeuw, bij ons bekend van het verhaal uit de Bijbel. De Koran noemt Nineveh niet, maar het verhaal over Jonas komt er wel in... View more »
JONAS EN DE WAL VIS | Behalve mooie en bijzondere beelden en
Lucia Mathilde Piek
Frank Roodenburg
LEEUW VAN MOSUL | In het voorjaar van 2015 werd het Mosul Museum in Irak vernield. Vele bijzondere voorwerpen raakten onherstelbaar beschadigd, waaronder de beroemde Assyrische ‘leeuw van Mosul’. Maar nu kun je hem weer op je beeldscherm bekijken dankzij de virtual reality-beelden van het platform Sketchfab: [ Goo.gl Link ].
-------------------------
Sketchfab is een van de partijen die na de... View more »
LEEUW VAN MOSUL | In het voorjaar van 2015 werd het Mosul
Sonja Rennefeld
Elektra Anastasia
NINEVEH-AUDIOTOUR KINDEREN | Onze tentoonstelling over Nineveh kun je ook bezoeken met kinderen. Voor hen is er een speciale audiotour gemaakt door kinderboekenschrijfster Bette Westera. Bij bijzondere voorwerpen horen ze leuke en gekke weetjes, maar ook spannende en interessante verhalen. Wie alle opdrachten goed uitvoert, maakt kans op een prijzenpakket. De audiotour is voor kinderen vanaf 8... View more »
NINEVEH AUDIOTOUR KINDEREN | Onze tentoonstelling over Nineveh kun je ook bezoeken
Jannie van den Berg
Paula Vrolijk-deVries
LICHTSPEKTAKEL | De tempel van Taffeh zoals je hem nog nooit hebt gezien! Kom kijken naar de nieuwe, spectaculaire lichtshow in onze Tempelzaal. Elke dag om 11.30, 13.30 en 15.30 uur. rmo.nl/lichtshow
LICHTSPEKTAKEL | De tempel van Taffeh zoals je hem nog nooit hebt
Nathalie Beckker
Son Paddenburg
Op weg naar Niniveh ( Museum van Oudheden)
FASCINATIE VOOR PERSEPOLIS | Talloze oude foto’s, teksten, tekeningen, boeken en gravures zie je in onze klein-maar-fijn-tentoonstelling ‘Fascinatie voor Persepolis’. De documenten en spullen zijn afkomstig van mensen die de afgelopen eeuwen de reis naar de prachtige ruïnes in Zuid-Iran hebben gemaakt. Dat waren natuurlijk archeologen, maar ook fotografen, diplomaten of handelsreizigers. De... View more »
FASCINATIE VOOR PERSEPOLIS | Talloze oude foto’s teksten tekeningen boeken en gravures

Photos from Rijksmuseum van Oudheden's post

Petra Van Der Hiel - van Yperen
Moira Vecchione
DE ONGELUKKIGE KONING | Dit indrukwekkende reliëf van de Assyrische koning Sargon II kun je zien in onze tentoonstelling ‘Nineveh’. Sargon II werd 'de ongelukkige' genoemd: hij stierf op het slagveld, waarna zijn zoon Sennacherib Nineveh als nieuwe hoofdstad uitkoos. We mochten het reliëf speciaal voor deze tentoonstelling lenen van het Archeologisch Museum Turijn (Museo Antichità Di Torino).... View more »
DE ONGELUKKIGE KONING | Dit indrukwekkende reliëf van de Assyrische koning Sargon
Diederik de Bruijn
JEZUSKINDJE | Kerstmis viert de geboorte van Jezus op 25 december. In de Middeleeuwen was Jezus als baby erg populair. Vooral als beeldje van pijpaarde (dunne witte klei). In onze collectie hebben we een groep gietmallen uit de vijftiende eeuw, waarin massa’s van deze Jezuskindjes zijn gemaakt. Thuis kon je voor het beeldje zorgen en bidden: een soort middeleeuwse kerststal. In middeleeuwse... View more »
JEZUSKINDJE | Kerstmis viert de geboorte van Jezus op 25 december In
Sander Berkheij
KERST-TOP-TIEN | Onze tentoonstelling 'Nineveh' staat in de kerst-top-tien van Museumtijdschrift. Om keuzestress te voorkomen, tipt de redactie van dit magazine hierin tien tentoonstellingen die deze kerstvakantie de reis meer dan waard zijn. Wij hopen natuurlijk dat jij de reis naar Leiden gaat maken! Bekijk de top-tien op: museumtijdschrift.nl/kerst-top-10/
KERST TOP TIEN | Onze tentoonstelling 'Nineveh' staat in de kerst top
Corrien Den Bode
Marie-Louise Gillissen